Криминал | Баштанка, 3 Мая, 2024

На Баштанщині оголосили підозру екскерівниці ДВС

Свежие новости: На Баштанщині оголосили підозру екскерівниці ДВС

У Баштанському районі колишня начальниця одного із відділу державної виконавчої служби перерахувала на рахунки інших осіб понад 800 тисяч гривень. Правоохороними органами їй повідомлено про підозру за невиконання вимог відомчої інструкції.

Про це повідомляє ГУ поліції та прокуратура Миколаївської області.

Під час досудового розслідування встановлено, що з березня 2022 року по червень 2023 року службова особа не здійснювала перевірку книг обліку депозитних сум та авансових внесків, а також не контролювала рух коштів на рахунках відділу. Для підпису електронних платіжних інструкцій про перерахування коштів вона передала свої електронні ключі доступу спеіціалісту цього ж відділу, яку на початку 2024 року засуджено до 7 років позбавлення волі за підробку документів, використання їх та привласнення грошових коштів (ч. 2 ст. 200, ч. 2 ст. 209, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

В результаті цих дій з рахунків державного підприємства було безпідставно перераховано 800 тисяч гривень на рахунки третіх осіб.

"На підставі зібраних доказів та проведених необхідних експертиз, за узгодженням із процесуальним прокурором, слідчі повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України «Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки"", - заявили у відділку поліції.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Поліція продовжує розслідування цієї справи для встановлення всіх обставин та притягнення всіх винних до відповідальності.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости