Криминал | 4 Мая, 2024

В Одесі «накрили» шахрайський call-центр: викрали майже ₴1,5 млн

Свежие новости: В Одесі «накрили» шахрайський call-центр: викрали майже ₴1,5 млн

В Одесі ліквідували масштабний call-центр, працівники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Вказується, що в офісі працювали понад 70 осіб віком від 18 до 30 років. Незаконно отримавши банківські дані іноземців, шахраї вивели на підконтрольні рахунки майже 1,5 мільйона гривень. Серед потерпілих — клієнти банків США, Франції, Великобританії, Іспанії, Польщі, Об’єднаних Арабських Еміратів та інших країн.

За матеріалами слідства, фігуранти купували в «DarkNet» бази даних клієнтів банківських установ з їхніми номерами карток, строком їх дії, CVV-кодами тощо. Після зловмисники телефонували чи писали їхнім власникам повідомлення про «виграш значних коштів», а для їх отримання необхідно було назвати код, зазначений в sms. Насправді це був одноразовий пароль перевірки, за допомогою якого зловмисники привʼязували картки потерпілих до своїх гаманців Apple та Google Pay і виводили кошти.

В Одесі ліквідували масштабний call-центр. Фото: поліціяВ Одесі ліквідували масштабний call-центр. Фото: поліція

Правоохоронці провели обшуки на території міста Києва, Сумської, Черкаської та Одеської областей, в ході яких вилучили комп'ютерну техніку та мобільні телефони з інформацією, яка підтверджує факт вчинення злочинів.

Чотирьом особам повідомили про підозру у вчиненні крадіжки в умовах воєнного стану (частина 4 статті 185 Кримінального Кодексу України) та несанкціонованого втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем (частина 1 статті 361 Кримінального Кодексу України). Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты