Общество | 1 Мая, 2024

З 1 травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Свежие новости: З 1 травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

01 травня 2024 року в Державному аграрному реєстрі (ДАР) розпочнеться прийом заявок на окрему бюджетну субсидію на оброблювані угіддя для аграріїв з деокупованих територій та територій, на яких завершені бойові дії.

Про це повідомляє прес-служба голови Комітету, народного депутата Олександра Гайду.

«Державна підтримка аграрного сектору є економічною необхідністю в умовах повномасштабної війни росії проти України, оскільки, ризики наших фермерів збільшилися в рази – це обстріли, умисне знищення урожаю та посівів, техніки, інфраструктури, заміновані поля, проблеми з реалізацією та експортом. Тому обов’язок держави вживати заходи та постійно підтримувати тих хто і надалі продовжує забезпечувати продовольчу безпеку країни.» - зазначив голова Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

Кошти у розмірі 8 тис. грн на 1 га надаватимуться виробникам сільськогосподарської продукції, що мають у власності або користуванні до 120 га земель сільськогосподарського призначення.

До деокупованих територій та територій, на яких завершено бойові дії, належать: території можливих бойових дій; активних бойових дій (для яких визначена дата завершення бойових дій); активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси (для яких визначена дата завершення бойових дій).

Допомогу зможуть отримати сільгосптоваровиробники окремих районів Донецької, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей.

Заявки будуть прийматися в Державному аграрному реєстрі до 30 червня 2024 року.

«Підтримка аграріїв Миколаївщини, - є пріоритетом у моїй діяльності, як голови аграрного комітету. Тому держава постійно вживає заходів підтримки аграріїв і приділяє особливу увагу саме аграріям тих регіонів, які постраждали внаслідок військових дій.» - резюмував Олександр Гайду.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты